Det danske funding-system kan være lidt af en jungle, så der er ingen tvivl om, at manglende funding-muligheder er en udfordring for mange iværksættere.

Fondsbevillinger, crowd-funding kampagner, investorer, kapitalfonde, Business Angles. Mulighederne er mange, hvis man som iværksætter søger penge til et udviklingsprojekt. Men hvad skal man vælge, og hvad skal man være opmærksom på i processen?

Mie Wittenburg, specialkonsulent og funding-ekspert i Smith, giver i Jyllands-Postens iværksætter tillæg fra den 10. september gode råd til, hvordan man finder vej rundt i funding-junglen, og hvad man skal være særlig opmærksom på for at komme hele vejen i mål.

"Rigtig mange gode ideer er endt i skuffen, fordi ophavnskvinden eller -manden er bange for, at nogen skal stjæle deres idé. Brain picking er selvfølgelig en reel risiko, men chancen for at give den gode idé luft under vingerne bliver kun større af, at man søger input, råd og sparring hos relevante parter. Dette er også en måde at skabe ambassadører for produktet og dermed være med til at modne markedet, allerede inden produktet sættes i salg".  

Læs hele interviewet med Mie Wittenburg på side 12-13 i Jyllands-Postens iværksætter tillæg 

 

Læs også publikationerne:

Fra idé til kapital - en guide til udviklingsprojekters overgang til markedet

Effekten af Innovationsradar - erfaringer og læringer om funding af udviklingsprojekter i byggeriet 

Innovation i vækstlaget - analyse af innovationsaktiviteter og potentialer i byggeriets smv'er