Mikkel Thomassen er blevet inviteret til at indgå i det mentorkoprs af eksperter, iværksættere og investorer, der skal hjælpe danske startup virksomheder inden for BuildTech med at vækste internationalt. 

Når innovations- og væksthub'en BLOXHUB officielt lanceres den 3. juni, er det med et tilbud, der skal hjælpe lovende startup-virksomheder inden for BuildTech med at accelerere deres forretning mod international vækst.

Det sker gennem et acceleratorforløb ved navn BLOXHUB BuildTech, der fra august til november giver fem virksomheder mulighed for at deltage i et intensivt startup-forløb faciliteret af Rainmaking Innovation. Målet er at hjælpe startup-virksomhederne, så deres innovative idéer og produkter kan få fodfæste på markedet. 

Smith med i mentorkorps

Ud over en kontant støtte på 100.000 kr. får de udvalgte virksomheder mulighed for at få sparring fra et mentorkorps af eksperter, iværksættere og investorer, der skal hjælpe de lovende startups på vej. Blandt mentorerne er Mikkel Thomassen, partner i Smith Innovation, der med mere end 100 udviklingsforløb bag sig og med 20 års erfaring med innovation på tværs af videns- og virksomhedsgrænser har en solid erfaring og viden at give videre til de nystartede virksomheder. 

"Jeg er helt enig i, at små og nystartede virksomheder har stort potentiale for at skabe nye banebrydende teknologier og løsninger. Men vi ved også fra vores erfaring med rådgivning gennem initiativerne TEST og Innovationsradar, at det kan være rigtig svært at komme fra den gode idé og til at stå med en markedsmoden løsning. Derfor glæder jeg mig også til at kunne videregive virksomhederne nogle af de konkrete læringer, vi har gjort os omkring det at kommercialisere et udviklingsforløb", siger Mikkel Thomassen. 

Mentorkorpset tæller pt. knap 70 personer. Se hele mentorkorpset her

BLOXHUB BuildTech startup-forløbet er målrettet virksomheder, der arbejder med såkaldt BuildTech-produkter, hvor digitaliseringsteknologi indgår som en central del. Programmet kan ansøges af danske startup-virksomheder, der arbejder problem- og udviklingsorienteret inden for byggeri, arkitektur, design og byudvikling, men centreret omkring teknologi.

Blandt de indkomne ansøgninger udvælges fem virksomheder, der får tilbudt et startup-forløb. Startups, der er kommet videre end idéstadiet, og som står med et produkt eller en service, der er klar til at blive kommercialiseret prioriteres. Ansøgningsfristen er den 30. maj 2016.

Det indeholder acceleratorprogammet:

  • 100.000 kr. i støtte til startup-forløbet
  • Master classes med danske startup-eksperter
  • Partnerskaber med store, danske virksomheder
  • Et dedikeret team, der er fokuseret på den enkelte startup-virksomhed
  • Gratis kontorplads hos Rainmaking Loft i de tre måneder, forløbet kører

Læs mere om BLOXHUB BuildTech acceleratorprogram