Partnerships for liveable cities: The Copenhagen case er det danske bidrag til arkitekturbiennalen i Buenos Aires. Bidraget er kurateret af Smith og skabt i et samarbejde mellem Den Danske Ambassade i Argentina, Københavns Kommune, BIG og Smith. Bidraget sætter fokus på, hvordan man skaber en 'livable' by i et samarbejde mellem mange aktører.   

Forelæsninger, en udstilling og en film skal videregive erfaringer og læringer fra København for et internationalt publikum på arkitekturbiennalen i Buenos Aires, Bienal Internacional de Arquitectura de Buenos Aires, der finder sted fra den 9.-20. oktober 2017.

Udstillingen giver gennem en række konkrete projekter og løsninger et indblik i, hvordan København er blevet blandt verdens mest ’livable’ byer på grund af et samarbejde mellem private og offentlige aktører. Og hvordan vi skal bygge beslutningsinfrastrukturen for menneskevenlige byer ved at involvere en bred kreds af aktører og bygger på en holistisk tilgang, som tager højde for både fysiske, menneskelige, politiske og finansielle ressourcer.

Derudover vil der blive holdt en række forelæsninger og symposier af hhv. BIG, Københavns Kommune og Smith, hvor erfaringer og læringer fra København vil blive præsenteret og diskuteret.

Både udstilling og forelæsninger er suppleret af en film med interviews med David Zahle, partner i BIG, Tina Saaby, stadsarkitekt i København og Mikkel Thomassen, partner i Smith Innovation, der giver hvert deres bud på "den københavnske model" for en tværfaglig og bæredygtig byudvikling. 

Se traileren til filmen Building Livability