Den 3. december kl. 16-18 holder vi årets sidste pejsestuearrangement, hvor vi tænder op for en debat om begrebet bynatur og italesættelsen af klimatilpasning, som vidner om at vi befinder os i en tid hvor skellet mellem natur og kultur må defineres på ny. Vi stopper fyr i pejsen og undersøger sagen.

En ny forståelse af forholdet mellem by og natur gror frem. I byen, i byggeriet, på taget og i baggårdene ser, mærker og italesætter vi naturen på en ny måde. Næret af nye vildtvoksende begreber som bynatur og klimatilpasningens blå grønne infrastruktur synes naturen at have fået comeback, som noget man lever for og med frem for noget man lever af. Men er der tale om en ny romantik, hvor natur forstået som en ressource man kan udnytte eller optimere er blevet erstattet af en ny sanselighed og interesse for natur som en værdi i sig selv? Eller er den moderne storbys natur ikke netop at omdanne natur til ressource i jagten på den næste forside hos Monocle som `most liveable`. 

Du kan møde:

  • Jesper Pagh, Direktør for Arkitektforeningen og flittig debattør
  • Finn Kjær Jensen, Antropolog og partner i virksomheden Gemeinschaft
  • Mette Skjold, Partner i tegnestuen SLA

Hvornår: torsdag d. 3. december 2015 kl. 16-18

Hvor: Smith, Rønnegade 1, 5. sal, 2100 København Ø

Det er gratis at deltage i arrangementet, men antallet af pladser er begrænset. Tilmelding sker ved at sende en mail til Nanna Ullum Jensen på: nuj@smithinnovation.dk senest den 30. november. Send også en mail, hvis du efterfølgende bliver forhindret i at deltage – så vi kan give pladsen til en anden.