Smith inviterer til en faglig eftermiddag med oplæg, erfaringsudveksling og diskussion. Den 27. november sætter vi fokus på værdiskabelse i pejsestuen.

En filosof har sagt, at værdiernes krise er størst der, hvor der tales om værdier hele tiden. Hvis vi køber den, hvori består så krisen? Værdi og værdiskabelse er langt fra nogen ny diskussion i byggeriet, men for tiden udgives der et hav af rapporter om værdier og værdiskabelse, hvor ”bløde” værdier hyldes og gøres omsættelige over for beslutningstagere, branche og især brugere og borgere.

Alligevel fastholdes en timemodel fremfor en forretningsmodel med udgangspunkt i effektskabelse hos kunder. Du betaler for, hvor lang tid jeg klipper dig, uanset om det er pænt eller grimt lyder det urimelige tilbud. Værdiskabelsen i at forstå bestillerne og brugerne er vi så småt kommet i gang med. Men hvordan udskifter vi for alvor et omkostnings- og nulsumsperspektiv med et nyt og måske mere tidsvarende værdiperspektiv, hvor afsættet ikke blot er skabelsen af fysiske rammer, men brugen af fysiske rammer, når det nu er det alle taler om?

Tilgangen til klimatilpasning kan måske guide os. Fordi krisen her med al tydelighed består i, at 'business as usual' ikke kan betale sig. Kloakrør er for dyre – overfladeløsninger er vejen frem. Når omkostningerne ved at gemme vandet og skidtet af vejen bliver for store, er fordelene ved at tænke langsigtet og i merværdi til at få øje på – skaterbaner i stedet for betonreservoirs – og intelligent styring frem for generel kapacitetsudvidelse. Spørgsmålet er, hvornår byggeriets timemodel kommer for en dag.

Det er spørgsmål som disse, vi tager hul på gennem en række korte oplæg og fælles diskussion baseret på både teori og praksis. 

Oplæg ved:

Steen Nepper Larsen, lektor ved Aarhus Universitet, om værdibegrebets nyere idehistorie

Peter Hesseldahl, projektleder på We-economy, om værdiskabelse for brugere

Søren Christensen, partner hos carlberg/christensen, om erfaringer og inspiration fra klimatilpasningsprojektet Vandplus

Natalie Mossin, associeret partner hos Smith, er moderator for debatten.

Hvornår: Torsdag den 27. november 2014 kl. 15-17

Hvor: Smith, Rønnegade 1, 5. sal, 2100 København Ø

Det er gratis at deltage i arrangementet, men antallet af pladser er begrænset.

Tilmelding sker ved at sende en mail til Marie Sax Røgind på: msr@smithinnovation.dk senest den 20. november.

Send også en mail, hvis du efterfølgende bliver forhindret i at deltage – så vi kan give pladsen til en anden.