Arkitektvirksomheden Galmstrup Ltd. er sammen med Smith blevet prækvalificeret i konkurrencen om kræftrådgivningen Livsrum i Herlev. 

Livsrum er et projekt støttet af Kræftens Bekæmpelse og Realdania med det formål at skabe rådgivningscentre, der inviterer indenfor og giver plads til livet. Der skal derfor bygges efter principper om helende arkitektur med fokus på tryghed, hjemlighed, åbenhed og nærvær for både patienter og deres pårørende. Indtil videre er seks af de i alt syv nye kræftrådgivninger blevet bygget, hvor byggeriet i Herlev er det sidste i rækken og skal ligge i tæt forbindelse til kræftafdelingen på Herlev Hospital. 

Vores projektforslag tager afsæt i naturens helende kvaliteter og fællesskab mellem mennesker manifesteret i en række "havestuer", hvor der er plads til refleksion og afslapning, og fællesrum hvor man kan se, mødes og samtale med andre. Hvert rum iscenesættes af dagslys specifikt til den ønskede stemning og funktion og med samhørighed eller adgang til naturen. Smiths rolle i projektet er særligt at skabe forståelse for brugernes behov og sikre, at byggeriet indskriver sig i brugernes og lokalområdets bevidsthed, så byggeriets vision realiseres i det levede liv.

I alt tre totalentreprenører og fem arkitektvirksomheder er prækvalificeret og skal teame op to-og-to: BASE Erhverv, Svaneeng og Daurehøj Erhvervsbyg samt Spektrum Arkitekter, Cornelius & Vöge Atelier for arkitektur, LETH & GORI, Galmstrup Ltd og JAJA Arkitektur.

Læs mere om Livsrum