Om skribenten ///

Partner
Mikkel A. Thomassen
(+45) 29 60 91 76
Med flere end 100 udviklingsforløb og 25 års erfaring med innovation på tværs af videns- og virksomhedsgrænser har Mikkel med sikker hånd gjort usikkerheder til aktiver, visioner til værdi og ideer til produkter.
Læs mere

skakt_foto-ncc

138 installationsskakte i 114 plejeboliger i Ørestaden. Måske ikke typisk forside eller side 9 stof i formiddagsaviserne. Men alligevel en nyhed der bør rydde forsider i byggeriet. For den illustrerer, hvor langt byggeriet kan nå selv i krisetider med den rette udviklingstænking.

Udviklingen af skakten går knap fem år tilbage, da ideen om en præfabrikeret installationsskakt blev sået i et prejektforløb i regi af Byggeriets Innovation. Konceptet var og er simpelt: at samle alle installationer – brugsvand, afløb, varme, ventilation, el, gas mv. – i en konfigurerbar skakt.

 

Historien om udviklingen af skakten kan du læse om i caserapporten fra Byggeriets Innovation. Den afgørende nyhed her, at det kræver vedholdenhed at gå fra en teknisk set færdig løsning til en løsning, der har vundet fodfæste på markedet.

 

Stort tillykke til NCC. Nu mangler vi bare at få tænkt resten af byggeriet igennem!  

 

Den præfabrikerede skakt er udviklet af NCC i samarbejde med DTU og med faglig og økonomisk støtte fra Byggeriets Innovation. Du kan læse mere om skaktcasen her.  Foto: NCC.