Om skribenten ///

Partner
Mikkel A. Thomassen
(+45) 29 60 91 76
Med flere end 100 udviklingsforløb og 25 års erfaring med innovation på tværs af videns- og virksomhedsgrænser har Mikkel med sikker hånd gjort usikkerheder til aktiver, visioner til værdi og ideer til produkter.
Læs mere

Og indrømmet – jeg er en af dem. Ikke (nødvendigvis) på den der lumre måde. Bare glæden over endeløse dage, hvor det eneste man behøver at pakke er t-shirt og shorts, og hvor gyset fra dukkerten virker lige saliggørende hver gang.

I varme tider er det med at holde hovedet koldt. Ikke mindst, når man bor under sydligere og mindre skånsomme himmelstrøg. Frankrig rundede for første gang i målt tid +45 grader her i weekenden. Og det før de forventeligt virkelig varme måneder sætter ind. At de nok også har glædet sig til sommer, er for længst svedt ud.

I travle tider er det med at holde hovedet stille. Eller i hvert fald eftertænksomt. Har man travlt, skal man skynde sig langsomt. Og ja, som altid har der været travlt her op til sommerferien. Alle skal jo lige pludselig nå det dobbelte på den halve tid. Men jo også travlt sådan i det hele taget – også for os her i Smith med opgaver, der spænder vidt og bredt – fra strategiske partnerskaber til badeværelser.

Temperaturen nåede ikke - lige som i Frankrig - op på 45 grader, men alligevel kom ordet housewarming til sin ret, da Smith-holdet - sammen med en masse folk fra fsb, NCC, Rubow Arkitekter, COWI - varmede godt op i de lokaler, der fremover skal danne ramme for et nyt og spændende partnerskab. Det nye samarbejde skal skabe plads til udviklingen i renoveringen af fsb’s almene boliger, så man skaber de bedste rammer for beboerne, og hvilket bedre navn til partnerskabet end HJEM.

Og det med at skabe plads til udvikling har vi også fokus på i støtteordningen Innovation Til Marked, hvor de gode idéer om en mere bæredygtig og effektiv byggebranche får nemmere ved at nå ud til bygherren. En god cocktail af finansiel støtte og kommerciel rådgivning bliver et kærligt skub i den rigtige retning for innovative entreprenører og iværksættere – og man kan stadig nå at søge støtte, hvis man selv ligger inde med den gode idé.  

I varme tider er det som sagt vigtigt at holde hovedet koldt, være koncentreret og fokuseret. På en lang række skoler rundt omkring i landet, kan det dog være temmelig udfordrende, for her er dårligt indeklima med til at påvirke rigtig mange elevers trivsel, læring og generelle sundhed. Derfor er vi sammen med Realdania i fuld gang med at arbejde for at forbedre skolernes indeklima.  

Og så var der jo det med badeværelserne. Her skal vi i gang med en mindre filmtilrettelæggelse, men bare rolig – heller ikke her, er det på den lumre måde. Vi skal ”blot” dokumentere en badeværelsesrenovering, som skal udføres ca. 70% hurtigere end normalt. En smal sag, hvis man ser på det teoretisk, men noget andet er selvfølgelig i praksis. Det beror på et klassisk rekordforsøg, som vi skyder i gang efter sommerferien.

Og efter sommerferien glæder jeg mig også ekstra meget over, at vi i Smith styrker vores forskningsmæssige fokus. I august 2019 og et år frem starter jeg i en post-doc på KADK om innovationsledelse i byggeriet. Her vil genstandsfeltet naturligvis ikke bare være egen praksis, men hvordan vi i det hele taget tænker og praktiserer innovation på tværs i byggeriets værdikæde. Både når den handler om byggeriets klassikere, som eksempelvis forbedrede og mere bæredygtige materialer. Og de helt nye områder, eksempelvis hvordan ”big data”, behaviorial design og dertilhørende effektbaserede forretningsmodeller finder (eller ikke) finder ind i byggeriet.

Og nej, I slipper ikke for mig i det Smithske univers. Hver anden uge vil jeg være ”på kontoret” som vanligt. Parat til at svede med alle jer andre, der tror på, at ”konservativ” er et parti og ikke en branchebetegnelse.

It will be hot…

God sommer til alle

Mikkel