Tag med under og over jorden, når Klimaspring inviterer til årskonference og spørger: Hvordan kommer vi ud? Uden for konventionerne, uden for kloakkerne og ikke mindst uden for Danmark?
I en stemningsfuld kulisse med kvælende luftfugtighed, en temperatur på 14 grader og van(d)vittige overraskelser inviterer Klimaspring til konference og spørger: Hvordan kommer vi ud? Uden for konventionerne, uden for kloakkerne og ikke mindst uden for Danmark. 

Med lancering og præsentation af metodeopsamlinger fra Klimasprings udviklingsforløb, gør vi status og giver alle, der arbejder med værdiskabende klimatilpasning en guide til, hvordan man skaber forløb, der understøtter klimatilpasningsløsninger med merværdi.


Uden for konventionerne
Håndbogen er blevet til i forbindelse med udviklingen af syv produkter, der vender op og ned på konventionerne inden for vandhåndtering. Produkterne kommer på markedet i 2017, men allerede nu løfter vi sløret for løsningerne, der ikke ”bare” håndterer vandet, men samtidig skaber oplevet merværdi for by, borgere, brugere, dyr og planter.

Uden for kloakkerne
I århundreder har imponerende ingeniørteknik tilladt os at gemme vandet væk under jorden. Men bedst som vi troede os fri af vandets tyranni, er det atter på toppen af den globale og lokale agenda. De underjordiske løsninger skal frem i lyset og op i byen.

Klimatilpasning og vandhåndtering er ikke længere ”secret service” skjult under jorden. Det er heller ikke alene ”public service”, for løsningerne skal findes, finansieres og bruges på tværs af både offentlige og private aktører. På årskonferencen giver vi ti bud på, hvordan man skaber rammerne for udvikling af klimatilpasningsløsninger med merværdi.

Uden for Danmark
Klimaspring kampagnen er halvvejs. Løsningerne skal selvfølgelig færdigudvikles. Men ikke mindst skal de afprøves og ud på markedet. Konferencen markerer dette skift i fokus for Klimaspring med forskellige perspektiver på verden og markedet uden for Danmarks grænser.


PROGRAM 

 • Velkomst ved Klimaspring
 • Undergrundens fysiske og forestillede rum v. Line Kjær, Kontoret for undergrundsanliggender
 • Rundtur i Cisternerne og Ingvar Cronhammars værk ”H”
 • Fra gummistøvler til dansesko – gå tur fra Cisternerne til Dansehallerne
 • Op til overfladen v. Jesper Poulsen-Hansen, Gemeinschaft
 • Så langt så godt v. Anne-Mette Gjeraa, Realdania
 • Klimatilpasningens 10 bud v. Mikkel Thomassen, Klimaspring
 • Sådan kommer man af med vandet i Carlsberg Byen
 • På tværs af det hele v. Simone Kongsbak, Klimaspring
 • Made in Denmark – Eksportcase
 • Afrunding ved Klimaspring

Konferencen afsluttes med frokost og øl 

 

Tid: Torsdag d. 24. september 2015 fra kl. 09.00 til 12.30

Sted: Cisternerne på Frederiksberg og Dansehallerne i Carlsberg Byen

Tilmelding: Konferencen er gratis, men tilmelding er nødvendig – senest d. 18. september til nuj@smithinnovation.dk 

Læs mere om Klimaspring på www.klimaspring.dk