Onsdag den 25. september stod i indeklimaets tegn. 100+ deltagere var samlet på Campus Carlsberg for at dele viden på tværs af fagligehder for at forbedre indeklimaet på landets skoler. 

Godt indeklima i skolerne betyder bedre indlæring og sundere elever. Så hvordan forbedrer vi indeklimaet på landets skoler? Det spørgsmål var kommuner, producenter, rådgivere, forskere og andre interesserede samlet om til heldagskonferencen onsdag i sidste uge. De mange deltagere og den brede repræsentation af fagligheder understregede både indeklimaets komplekse størrelse, men også dens massive opbakning ogstore interesse. 

Konferencen bestod af tre overordnede dele: 

Formiddag

Her så vi nærmere på de mange tekniske muligheder, men samtidig også de store udfordringer ved at vælge og købe de rette indeklimaløsninger. Vi ved, at indeklima i skolerne er vigtigt, men ofte bliver det ikke prioriteret, når det kommer til investeringerne. To kommunale cases samt resultaterne fra interviewundersøgelse udgjorde størstedelen af formiddagens program, som havde til formål at identificere barrierer og udfordringer ved investering i godt indeklima.

Markedsplads

En lang række producenter viste en bred vifte af nye indeklimaløsninger inden for forskellige kategorier. Udover at være god inspiration for fx kommuner og rådgiver, var markedspladsen også en oplagt mulighed for producenter til orientere sig i den seneste udvikling og kigge i nye retninger inden for moderne løsninger til at forbedre skolernes indeklima.

Eftermiddag

I eftermiddagens workshops tændte vi det lange lys. Kampagnen ”Skolernes indeklima” er et pilotprojekt, og ikke alt bliver behandlet i denne omgang. Hvilke af de mere langsigtede problemstillinger, skal vi tage fat på for at skabe forudsætninger for et godt indeklima i landets skoler? Det forsøgte eftermiddagens program at gøre os klogere på. På denmådehavdesidstehalvdelafkonferencenogsåtilformålat danne netværk på tværs af branchen og dermed understøtte forudsætningerne for et tværfagligt arbejde med indeklima fremadrettet.

Hent præsentationer fra de forskellige oplæg i modulet til venstre.