Om skribenten ///

Projektmedarbejder
Marcus Frostholm
(+45) 40 98 44 55
Med en række kommunikationsopgaver i rygsækken og en uddannelse som sociolog og byplanlægger er Marcus hjemvant i at formidle de gode historier fra byggeriets verden.
Læs mere

De fleste har nok bemærket, at den nuværende Corona-situation tvinger os til at samarbejde på nye måder. Nye samarbejdsmetoder har vi rig erfaring med i Smith, men selv vi bliver udfordret i disse tider og må tænke i nye baner. Heldigvis er vi godt i gang med nye digitale formater for workshops og møder med vores kunder, for man kan stadig få sammenspillet til at fungere over længere afstande – man skal bare jamme lidt.

For en konsulentvirksomhed som Smith Innovation, var det ikke sød musik for øregangene, da det blev anbefalet at lukke ned for kontorerne og arbejde hjemmefra. Smith bakker selvfølgelig helt op de nuværende tiltag, selvom det unægteligt skaber nogle udfordringer, når vi ikke på samme måde kan afholde workshops, facilitere netværk, tilrettelægge visionsprocesser sammen med kunden – for bare at nævne nogle få.

Til gengæld er vi allerede i fuld gang med digitale workshopformater, som får konsulent-klaveret til at spille. Og vi får brug for det allerede denne uge, når vi sætter tonen an for et nyt modningsprojekt om stormflodssikring af Kalveboderne.

Københavns Kommune og Hvidovre Kommune har nemlig peget på et hold bestående af Smith Innovation, Incentive, Lundgrens og Rambøll til samarbejde om at kvalificere beslutningsgrundlaget for arbejdet med en fysisk stormflodssikring, som skal hindre oversvømmelse i de to kommuner. Holdet skal samarbejde om:

  • Udarbejdelse af forslag til bidragsmodeller
  • Beregning af samfundsøkonomiske konsekvenser ved oversvømmelser fra stormflod
  • Interessentinddragelse og undersøgelse af merværdi og samordning i de berørte områder.

Sådanne opgaver kræver selvsagt de rette forudsætninger for et velfungerende, tværfagligt samarbejde, hvor vores digitale tilstedeværelse føles som den analoge, vi er vant til. Det kalder på intuitive værktøjer til en online idégenerering, hvor man udvikler og interagerer, næsten som man kender det fra det fysiske rum.

Noget så lavpraktisk som post-it’s bliver et vigtigt værktøj for organisering og strukturering af de gode inputs. Samtidig fungerer det også som en kobling til de fysiske formater, vi kender så godt og er hjemmevante i. Hvem skulle tro, at den digitale post-it lige pludselig blev så vigtig?

På billedet er vi i gang med at teste et online workshopformat, som hedder JamBoard. Det er simpelt og lige til at gå til, og bliver givetvis et vigtigt værktøj de kommende uger.