Climate Change City /// Fakta
Projektperiode: 
2018
Parter: 
Yoke
Klient: 
Realdania

Climate Change City er en interaktiv installation og udstilling med en fortælling om, hvordan regnen er en ressource til at tænke nyt og skabe bedre byer.

Udfordring:

Klimaet er under forandring. Derfor må vi også forandre vores byer og måder at udvikle dem på for at tilpasse os en fremtid med stadig mere og kraftig regn. Skybrud og ekstreme regnmængder er en stor udfordring i den eksisterende by, hvor vandet ikke kan komme hurtigt nok væk. Derfor er der brug for nye løsninger til klimatilpasning, der gør regnen til en ressource i stedet for et problem.

Forløb:

Realdania kampgenen Klimaspring har støttet udviklingen af syv nye løsninger til klimatilpasning i byen. Løsninger, der er udviklet af konsortier af virksomheder, vidensinstitutioner, forsyningsselskaber og kommuner i et tværfagligt samarbejde mellem fx ingeniører, arkitekter, designere, antropologer, biologer og byrumsspecialister. Det betyder, at løsningerne ikke 'kun' håndterer regnvandet, men samtidig er med til at skabe bedre byer ved bruge vandet som en ressource til at få mere rekreative, levende og spændende byrum.

Resultat:

I installationen Climate Change City har vi skabt en interaktiv fortælling om, hvordan vi med klimatilpasning kan håndtere udfordringerne med mere regn i byerne og de oversvømmelser, som regnen fører med sig. Og samtidig udvikle byen, så den er grønnere, sundere, smukkere og sjovere at bo og opholde sig i.

Installationen er udviklet i samarbejde med Yoke og er udviklet som del af formidlingen under Realdanias Klimaspring kampagne.

Installationen er vist:

Dansk Arkitektur Center fra den 31. maj til den 24. juni 2018

Den danske pavillon på IWA Wolrd Water Congress & Exhibition 2018 i Tokyo fra den 16.-21. september 2018 

Building Green, Forum København den 31. okt & 1. nov 2018

 

Climate Change City from Smith Innovation on Vimeo.