Nyhed

Smith på Building Green 2022

Dato
31.10.2022
Smith deltager i flere arrangementer på dette års Building Green i Forum den 2. og 3. november. Se hvor du finder os, og læs også vores anbefalinger til øvrige spændende indslag.

Innovation til Marked på Realdanias stand

Har du en god ide eller en bæredygtig løsning klar til markedsafprøvning. Pitch din ide og få sparring fra eksperter fra Innovation til markeds ekspertpanel. Du kan både møde op på Realdanias stand i tidsrummet kl. 11-12 samt kl. 14-15 både onsdag og torsdag. Du kan også forhåndsbooke ved at skrive til Victoria på vk@smithinnovation.dk

Hvis du kender nogle der skal møde eksperterne, så tag dem endelig!

Realdania: Løsninger til radikal reduktion af byggeriets klimaaftryk 
2. november kl. 11.10 (Learning Sessions) 

På denne learning session ser vi tværs af de mere end 100 forslag til markant at reducere byggeriets klimaaftryk, der er indsendt under to åbne calls i indsatsen ”Boligbyggeri fra 4 til 1 planet”. Kom og hør fire vinderforslag uddybe hver sit projekt og få indblik i læringerne fra de indsendte forslag v. Mikkel Thomassen.

Herudover præsenteres også indsatsens nye idékatalog, som er en samling af alle indsendte forslag og tematikker på tværs.

Boligbyggeri fra 4 til 1 planet er finansieret af VILLUM FONDEN og Realdania. Læs i øvrigt mere om mulighederne for støtte til de mest ambitiøse bygherre, som vil vise, at det kan lade sig gøre at bygge attraktive boliger med et klimaftryk på en fjerdedel af det normale. Klik her

Hvordan bygger man ingenting?
2. november kl. 15.45 (Main Stage) 

Når en ny bygning indvies, står den allerede i en gæld til planeten. Metaller, olie og ler er udvundet og kommer ikke tilbage i kredsløb, og hvor godt bygningen end er bygget, er planetens grænser igen overskredet. Vi er vant til at løse behov i byggeriet ved netop at bygge – men når problemet er overforbrug – hvad gør vi så? I debatten udfordrer vi byggeriet og spørger: hvordan trækker vi fra, frem for at lægge til, når vi løser udfordringer i byggeriet? Hvordan bygger man ingenting?

Debatten faciliteres af Institut for Bygningskunst og Teknologi og We Build Denmark.

____________

Udover det, vi selv er med til, ser vi også frem til…

Præsentation af reduction roadmap
2. november kl. 10.00 (Main Stage) 

Carbon Reduction Roadmap er en reduktionsplan, der – for første gang nogensinde – oversætter den planetære grænse for CO2-udledning og Parisaftalen til konkrete, årlige reduktionsmål for dansk boligbyggeri. Den er således tæt koblet til den klima-måltætning, vi finder i indsatsen ”Boligbyggeri fra 4 til 1 planet”.

Hvor meget skal byggeriet reducere klimaaftrykket – og hvordan?
3. november kl. 11.00 (Green Discussions) 

Og i forlængelse af ovenstående indsats vil vi også anbefale og tage forbi Green Discussions og høre mere om næste fase i ”Boligbygger fra 4 til 1 planet”. Her handler det om jagtens på inspirerende, ambitiøse boligprojekter, som har arbejdet med at reducere klimaaftrykket betydeligt. Målet er at bruge erfaringerne fra disse projekter til inspiration til endnu mere ambitiøse boligprojekter.

  • Hvad ved vi om planetens kapacitet ift. klimaforandringer og byggeriets andel af udledningerne?
  • Er de mål vi arbejder med i ”4 til 1 Planet projektet” er absolut bæredygtige?
  • Hvor langt er vi fra mål, hvor vi bygger absolut bæredygtigt og kun bruger én planet?

I diskussionen indgår initiativets arbejde med ”CO2 budget” til byggeri, ”Roadmap for CO2-reduktion” og de bedste opførte bygningscases som kan dokumentere deres lave klimaaftryk med en LCA.

Debatten faciliteres af Realdania med journalist, Steen Breiner som moderator.

Specialudstillingen af Det Kongelige Akademi

Mycelium-baseret materialer får mere og mere opmærksomhed for tiden – også Smiths opmærksomhed. De viser sig nemlig som levedygtige byggematerialer og solide alternative til de konventionelle. Emnet kobler sig også til Smiths næste ”Building Thoughts”-event, som har overskriften ”Growing the Living”, og hvordan levende materialer fundamentalt ændrer vores opfattelse af produktion, køb og ejerskab af vores bygninger.

Kan vi bygge fremtidens levesteder?
3. november kl. 11.05 (Main Stage) 

Afslutningsvist vil vi anbefale at høre om tankerne og idéerne bag byggeprojektet ”Levesteder”, som bl.a. ved at gentænke vores forståelse af bygningen har reduceret byggeriets klimabelastning med over 60%. Sammen har VELUX, EFFEKT og MOE udforsket, hvordan byggebranchen kan understøtte menneskers og planetens sundhed gennem et skalerbart koncept, der sigter mod et CO2-aftryk, der er 3 gange lavere og et indeklima, der er 3 gange bedre og vel at mærke til en pris, der kan konkurrere på markedsvilkår.